PROJEKT »SCIENCE THROUGH EXPERIMENT IN EUROPE« – IZDELAVA IN IZBOR LOGOTIPA, PROJEKTNI KOTIČEK IN NOVOLETNE VOŠČILNICE – NOVEMBER 2016

V mesecu novembru je bilo projektno delo zelo intenzivno. V začetku meseca so učenci 6. razreda pri likovni umetnosti skupaj z učiteljico Niko Berčič Terčon izdelovali logotipe. Postavljeni pogoji so omejevali le velikost papirja (A4), tehnika je bila lahko poljubna, vsebina narisanega pa je morala biti povezana s projektom. Učenci so izdelali barvite ter zelo izvirne logotipe.

 

Sledilo je internetno glasovanje, v katerem smo dobili tri zmagovalce, ki gredo v finalni izbor. Le-ta bo potekal konec januarja 2017, na srečanju partnerskih šol v Romuniji, kjer bo vsaka šola predstavila svoje tri zmagovalce. Izmed 18 predstavljenih logotipov bo tako izbran zmagovalni logotip projekta. Držimo pesti.

 

Bliža se konec leta in ker smo želeli vsem sodelujočim v projektu zaželeti vse dobro v novem letu, predvsem pa uspešno delo pri poskusih, so učenci 5. B razreda, v odličnem skupinskem delu, pod vodstvom razredničarke Bojane Kržič, izdelali voščilnice »velikanke«. Voščilnice so tako že na poti, vsaka v svojo državo.

 

Učenci 5. B so želeli o partnerskih šolah oz. državah iz katerih prihajajo, izvedeti malo več, zato so pri uri računalništva, skupaj z razredničarko Bojano Kržič ter z učiteljico Tatjano Gulič, varno in uspešno brskali po internetu ter našli mnogo koristnih informacij, hkrati pa pridobili nova znanja s področja IKT. Kot rezultat dobrega dela je nastala piramida, z informacijami za prvo spoznavanje držav.

 

Osnovne informacije o projektu pa sedaj lahko najdete tudi v projektnem kotičku, ki se nahaja v preddverju naše šole. Tam boste lahko spremljali delo učencev in našli zanimivosti povezane z eksperimenti. Trenutno kotiček krasijo osnovne informacije o državah partnerskih šol ter eksperimentalnih področjih, ki jih bodo v sledečih mesecih odkrivale, fotografije skupin, ki so izdelovale voščilnice ter logotipi, ki so sodelovali v izboru.

Zapisala: Manica Tušek